Ortodonti

Ortodonti Nedir? Kim ve Nasıl Yararlanır?

Ortodontik tedavinin hem çocuklar hem de yetişkinler için gittikçe daha uygun fiyatlı , konforlu ve popüler hale gelmesiyle , genel olarak ortodonti hakkında daha çok şey duyuyor olabilirsiniz. Ancak, işitme ve görme, mutlaka anlama anlamına gelmez! Hiç merak ettik aynen ortodonti o yararlanabilir kim hakkında olduğunu ve bunları nasıl yardımcı olabileceğini, okumaya devam edin!

Ortodonti nedir?

Ortodonti , dişlerin yanlış yerleştirildiği dişleri ve çeneleri düzeltmeye odaklanan bir diş hekimliği dalıdır. Bu, çarpık dişler nedeniyle çoklu nedenlerle diş hekimliğinin gerekli bir parçasıdır

  1. temizlemek daha zor
  2. diş çürümesi nedeniyle erken kaybedildi
  3. periodontal hastalığa daha eğilimli
  4. Çiğneme kasları üzerinde streslidir, bu da baş ağrılarına, TMJ sendromuna ve boyun / omuz / sırt ağrısına yol açabilir.

 Bu alanda uzmanlaşmış bir diş hekimine ortodontist denir . Ortodontistler, dişhekimliği fakültesinden  mezun olduktan ortodonti uzmanı olmak için eğitim almaya devam ederler.

Ortodontik tedavinin faydaları arasında daha sağlıklı bir ağız, daha hoş bir görünüm, özgüvenin artması ve yaşam süresinin uzaması beklenen dişler sayılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortodonti nedir

Bursa Ortodonti