Bursa Ortodonti

Bursa Ortodonti

Sonunda ilk adımı atıp hayalinizdeki gülüşüne kavuşmak için karar verdin, ama bu tedavi için kime güvenmelisin? Bursa ortodonti alanında hizmet veren pek çok uzman var. Ortodonti uzmanları, diş ve yüz düzensizliklerinin önlenmesi, teşhisi ve tedavisi konusunda eğitilen üniversite diş hekimliği uzmanlarıdır. Çarpık dişleri düzeltmek, kötü ısırıkları düzeltmek ve çeneleri doğru şekilde konumlandırmak için çok farklıi tedavi seçenekleri sunarlar.

bursa ortodonti


Ortodontistler genellikle dişlerin daha güzel görünmesini sağlayan uzmanlar olarak bilinmektedir. Fakat asıl önemli olan, ağrılı ve yanlış hizalı dişler, başparmak emme gibi kötü alışkanlıklardan kaynaklanan diş hareketlerine ve hatta bazı uyku apnesine tedavilerinde ortodonti tedavisi önem arz etmektedir.  Bir ortodontistin gülümsemeniz için neler yapabileceğini merak ediyorsanız, bir değerlendirmenin yapılması için ortodonti uzmanından randevu almanız yeterli olacaktır.

Ortodontist ve diş hekimi arasındaki fark nedir?

Ortodonti uzmanları ve diş hekimleri arasında birçok benzerlik vardır. Aralarındaki ortak özellik genel ağız sağlığınızı daha iyi hele getirmeniz için uyguladıkları tedavi yöntemleridir. Diş hekimleri çok çeşitli ağız sağlığı sorunlarını kapsar. Bir ortodontist ise, dişlerin düzeltilmesi ve uygunsuz ısırık örüntülerinin düzeltilmesi gibi konulara odaklanan bir diş uzmanıdır.

Hastaların tedaviye ilişkin bilinçli kararlar verebilmesi için, ortodontistler ve diş hekimleri arasındaki birkaç önemli farkın farkında olmak önemlidir:

Dişçiler Genel bir diş hekimi aile doktorunuza benzemektedir. Bunlar, dişlerinizi, ağrınızı ve diş etlerinizi etkileyen sorunları ve sık görülen hastalıkları teşhis edip tedavi edebilecek yetenekli hekimlerdir.

Genel diş hekimleri çoğu, hastaları kendileri tedavi ederler fakat ortodontik tedavi gerektiren durumlarda Bursa ortodonti uzmanında yönlendirirler.

Ortodonti

Ortodontistler, çocuklar, gençler ve yetişkinler için tüm ortodontik tedavi seçenekleri ve teknolojilerin uzmanlarıdır.

Hangi ortodontik tedavi seçenekleri mevcuttur?
Yüz düzensizlikleri ve diş hareketlerindeki bilgi ve uzmanlıklarını kullanarak, bir ortodontist size veya çocuğunuza en uygun tedavi seçeneklerinin hangileri olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Sabit ve çıkarılabilir plakalar, metal diş telleri, seramik diş telleri, görünmez diş telleri ve şeffaf plaklar arasında, her ihtiyaca ve yaşam tarzına uygun tedaviler vardır. Ortodonti istediğiniz tedavi seçeneğine göre hangi yöntelerin sizin için uygun olduğuna karar vererek sizin için alternatifler sunar.

Bursa Ortodonti uzmanından destek almam gerektiğini nasıl anlarım?

Genellikle 5 ile 6 yaş civarında erken teşhis ve tedavi için bir ortodonti uzmanından çocuğunuz için randevu almanız faydalı olacaktır. Erken teşhis ve tedavi, praket ve telleri  içeren ortodontik tedavi söz konusu olduğundan dolayı bir ortodonti uzmanından destek almanızı öneriyoruz.

Hastalar, tedavi sırasında iyi ağız sağlığının korunmasında çok önemli bir rol oynadıklarından, diş hekimlerini düzenli kontroller ve ortodontik tedavi boyunca özenle fırçalamayı sürdürmelidirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortodonti nedir

Ortodonti