Ortodonti nedir

Ortodonti nedir ?

Ortodonti nedir sorusunun cevabı - Ortodonti diş çene ve yüzünde ve diğer düzensizlikleri teşhis etme, tedavi etme ve önleme ile ilgilenen özel bir diş hekimliği dalıdır. Ortodontistler bu sorunları düzeltmek ve sağlığı, fonksiyonelliği ve güzel bir estetik görünümü geri getirmek için özel olarak eğitilmiştir. Ortodonti aslen çocuk ve gençleri tedavi etmeyi amaçlasa da, ortodontik hastaların neredeyse üçte biri şimdi yetişkinlerdir. Herhangi bir yaştaki bir kişi bir ortodontist tarafından başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Ortodontik bozukluklar her yaş gurubundaki kişileri etkileyebilir. Bireyin konuşma netliğini, çiğneme yeteneğini ve yüz simetrisini önemli ölçüde etkileyebilir. Ayrıca, ciddi bir maloklüzyon da sindirim güçlüğü, TME, periodontal hastalık ve şiddetli diş çürümesi gibi bazı ciddi diş ve fiziksel koşullara katkıda bulunabilir. Gelecekte pahalı restoratif prosedürlerden kaçınmak için ortodontik tedaviye erken başlamak önemlidir.

Ortodonti hangi problemleri tedavi edebilir?

Ortodonti, çok çeşitli diş problemlerini tedavi edebilir ve çoğu durumda dişleri tamamen hizalayabilir. Ortodontistler tek başlarına veya maksillofasiyal cerrah ile birlikte çalışabilirler.

Ortodontik tedavi gerektiren tipik düzensizlikler aşağıdaki gibidir:

Sıkışık dişler: Aşırı kalabalık bir ağız, tüm yetişkin dişlerin doğal olarak oturması için çene içinde yetersiz alan olduğu anlamına gelir. Aşırı kalabalık, yer değiştirmiş, döndürülmüş veya tamamen yanlış hizalanmış dişlere yol açabilir.

Açık Kapanış: Overbite , maksilla (üst çene) mandibulaya (alt çene) göre çıkıntı anlamına gelir. Bir overbite gülümsemeye “dişlek” bir görünüm verir ve çene geri çekildiği gibi görünür.

Derin Kapanış: Olumsuz underjet olarak bilinen bir underbite, üst çene (üst çene) göre, alt çenenin (alt çene) geçişine değinmektedir. Bir underbite çenenin çok belirgin görünmesini sağlar. Gelişimsel gecikmeler ve genetik faktörler genellikle alt ve üst tabakalara neden olur.

Ortodonti nedir , Ortodontist nasıl yardımcı olabilir?

Ortodontik diş hekimliği dişleri yeniden hizalayıp gülümsemeyi canlandıracak teknikler sunar. Kapsamlı bir görsel muayeneye bağlı olarak ortodontistin kullanabileceği çeşitli tedaviler vardır.

Sabit diş telleri , en şiddetli yanlış hizalama durumunu bile düzeltmek için kullanılabilir. Bu diş telleri, her bir dişe tutturulmuş metal veya seramik braketlerden ve dişleri tedavi süresince tedricen hareket ettirmek için kullanılan bir telden oluşur.

Diş düzensizliği veya bireyin yaşı ne olursa olsun, ortodontik aletler dişleri uygun şekilde yeniden hizalayabilir ve güzel bir gülümseme oluşturabilir.

Ortodontik tedaviler veya diş teli tedavisinden  nasıl fayda sağlayacağı konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa Ortodonti uzmanına başvurabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortodonti

Bursa Ortodonti